۶ راه برای تقویت مهارت‌های طراحی معماران

نویسنده و مترجم : علیرضا انصاری

کارشناسی ارشد معماری منظر / مدیریت دستیار جیبی منظر

  • از نمایشگاه‌ها و شو روم‌های معماری بازدید کنید
  • سبک معماری خود را بیابید
  • مهارت‌های دیجیتالی بیشتری کسب کنید
  • هرگز تاثیرات مطالعه را دست‌کم نگیرید
  • از پروژه‌ها بازدید کنید
  • به نقدهای داخلی و خارجی توجه کنید
  • جمع بندی

اگر شما یک معمار مشتاق و باانگیزه هستید که می‌خواهید مهارت‌های خود را بهبود ببخشید، این مقاله برای شماست! شروع یک پروژه طراحی از ابتدا ممکن است چالش‌برانگیز و دلهره‌آور باشد، حتی ممکن است دشوارتر شود. ممکن است احساس کنید که برای این کار مناسب نیستید، اما فقط به یک الهام، آموزشِ خوب یا به یک مجموعه کمک‌کننده نیاز دارید. در این مقاله، ما گزینه‌های مختلفی را بررسی می کنیم تا شما قدم‌های بهتر و باکیفیت‌تری بردارید.


۱- از نمایشگاه‌ها و شو روم‌های تخصصی بازدید کنید !

بسیار مهم است که اطراف خود را با افراد همفکری که خرد و دانش برای ارائه دارند احاطه کنید. بازدید از نمایشگاه‌های مرتبط معماری (در حوزه‌های مختلف) به شما کمک می‌کند در مورد جدیدترین ایده‌های طراحی‌ معماری، نحوه عملکرد و فرمول‌بندی ایده‌ها و اینکه دیگران چگونه ایده‌های خلاقانه خود را پرورش داده‌اند، آشنا شوید و بیاموزید.

اگرچه نمی‌خواهید کارتان خیلی شبیه کارهای دیگران باشد، یافتن الهام در هر کجا و هر زمان همیشه فوق‌العاده است. علاوه بر این، می‌توانید با سایر متخصصان تعامل داشته باشید  و شبکه‌سازی کنید و در مورد پروژه هایی که کار کرده‌اید صحبت کنید. این ممکن است به عنوان یک منبع الهام عالی عمل کند.

۲- سبک معماری خود را بیابید

پیدا کردن آنچه معرف شماست و سبکی که شما را فرا می‌خواند و بیانگر مهارت‌های شماست، ضروری است. سبک و ایده شما همان چیزی است که «شخصیت معماری» شما را می سازد و مسیر خلاقانه شما را مشخص می‌کند. چرا آن را دوست دارم؟ ایده‌ی من در مورد کار آن‌ها چیست؟ این سوالات را در حین تحقیق و مطالعه در مورد این موضوع از خود بپرسید. تا زمانی که دیگر سؤالی برای پاسخگویی وجود نداشته باشد، خود را در کار غوطه‌ور کنید. همچنین ممکن است با بهبود مهارت‌های خود ایده‌ها و فرم‌های ایده آل خود را کشف کنید.

۳- مهارت‌های دیجیتالی بیشتری کسب کنید

قبل از اینکه کار خود را در دنیای واقعی قرار دهید، نگاه کردن به آن از طریق یک «زاویه دیجیتالی» به شما کمک می‌کند تا از نقص‌ها جلوگیری کنید و دید زنده‌تر و منطقی‌تری به پروژه‌تان داشته باشید. یادگیریِ نحوه ایجاد طرح‌های دیجیتال در سرمایه‌گذاری شما بسیار مهم است، زیرا طیف گسترده‌ای از ساختارهای پیچیده را می‌توان به راحتی با استفاده از هوش‌مصنوعی کامپیوتر در معماری دیجیتال ایجاد کرد. محاسبات پیچیده ای را امکان پذیر می کند که معماران را بهتر بیان می‌کند. علاوه بر این، ابزارهای دیجیتال به معماران و طراحان این امکان را داده‌اند که کار خود را با مخاطبان گسترده و جهانی به اشتراک بگذارند. مهارت‌های دیجیتال به تولید یک طرح عملی کمک می‌کند که با مقررات ایمنی مطابقت داشته باشد و نیازهای مشتری را برآورده کند.

۴- هرگز تاثیرات مطالعه را دست‌کم نگیرید

قبل از اینکه به بسیاری از بن‌ست‌ها برسید، به کتاب ها مراجعه کنید و روزانه و در هفته مطالعه کافی داشته باشید. کتاب‌ها مملو از دستورالعمل‌ها و کارهای الهام‌بخش  است که زمینه‌ی معماری شما را شکل می‌دهد. مطالعه خاطرات یک معمار برجسته یا یک پروژه، درک ما را از تجربیاتمان گسترش می‌دهد و ظرفیت ما را برای همدلی با مشتریان، افراد و جوامع بهبود می‌بخشد.

۵- از پروژه‌ها بازدید کنید

چه راهی بهتر از مشاهده پروژه‌ها برای حرفه‌ای شدن در زمینه کاری‌تان؟ فهرستی از بهترین پروژه‌های شناخته شده و ساخته شده توسط طراحانِ حوزه کاری‌تان تهیه کنید و هر زمان که فرصت داشتید از آنها دیدن کنید.

بسیار مهم است که در اطلاعات طرح‌ها غوطه‌ور شوید و از کسانی که به عنوان معماران و طراحان موفق وارد دنیای واقعی شده‌اند یاد بگیرید. انسان ها از طریق تقلید، الهام گرفتن و اطلاعات بصری یاد می‌گیرند. این بدان معناست که شما باید هدف خود را ارزیابی کنید که تا آنجایی که ممکن است پروژه‌های انسانی را ارزیابی کنید و در مورد کارهایی که باید و نباید انجام دهید یادداشت‌برداری کنید.

۶- به نقدهای داخلی و خارجی توجه کنید

انتقاد می تواند صدمه بزند، به خصوص اگر به کار خود بیش از حد افتخار کنید، اما به عنوان یک انسان، برای «بهبود» نیاز به نقد و نظر دیگران داریم. کار خود را به همکاران و مخاطبین خود نشان دهید، نظرات آنها را دریافت کنید و ببینید چگونه می‌توانید طرح‌های خود را ارتقا دهید.

یکی از راه‌های دریافت نظرات دیگران و دستیابی به مخاطبان گسترده‌تر، شروع فعالیت‌مجازی است. با ایجاد یک صفحه مجازی، می‌توانید آخرین طرح‌های خود را با مخاطبان در سراسر جهان به اشتراک بگذارید. می‌توانید از دانش و تجربیات دیگران دیدگاه تازه‌ای دریافت کنید.

جمع‌بندی

بهبود مهارت‌های طراحی در حوزه معماری / معماری‌ منظر / طراحی شهری هدف هر طراح در سراسر دنیاست، به ویژه کسانی که در این زمینه شروع به کار کرده‌اند. راه‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید مهارت‌های خود را تقویت کنید، از جمله الهام گرفتن از محیط اطراف، مطالعه و یادگیری از کتاب‌های مفید ، و دریافت نقد و نظرات مخاطبین مختلف در هر رده سنی.

مهمترین عامل موفقت در هر حوزه کاری، این است که «شروع» کنیم. شروع کردن جهت «بهبود مهارت‌های تخصصی فردی» در حوزه کاری‌تان اولین قدم و کلید اصلی تمام موفقیت‌های حال و آینده‌ شماست. سعی کنید بطور روزانه برای «مهارت‌های سخت» و «مهارت‌های نرم» خود وقت کافی بگذارید و برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی‌های صحیح داشته باشید. هیچکس غیر از خودتان نمی‌تواند عامل رشد و پیشرفت‌تان باشد.

علیرضا انصاری
مدیر و بنیان گذار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.